Doordat er nog steeds een aantal mensen rondloopt die de gastenboeken vervuilen met allerlei rotzooi, hebben wij het gastenboek moeten sluiten.

Wilt u reageren of heeft u vragen, mail het de

 

De laatste oproepen in het gastenboek zijn:

van: J.G.J. Steerneman

Ook mijn vader zat bij de 7 december divisie. Onlangs heb ik hem gevraagd mij het een en ander te vertellen omdat hij er ongevraagd nooit over sprak.Hij is op 23-09-1946 vertrokken uit Nederland met de ss Ruys en op 23-10-1946 in Batavia aangekomen.In december 1949 is hij terug naar Nederland gevaren op de Volendam.Mijn moeder is ook daar geweest van juni 1948 tot juni 1950.Hij noemde in zijn verhaal de namen Jan Verbiezen en Taats van Amerongen.Hij heeft een tijd in Buitenzorg gezeten in de pastorie aan de Barteljorisweg.Als iemand de namen iets zegt of de plaats waar mijn vader is geweest, zou ik dat graag horen.Mijn vader is nu 89 en nog goed gezond van lichaam en geest en heeft me veel verteld over die tijd. Ik heb altijd gedacht dat mijn ouders niet over die tijd wilde praten,maar nu blijkt het tegendeel. Ik wil graag nog veel meer weten.
ps.geweldige site en dank aan hen voor de ingezonden verhalen, waardoor ik een beetje meer kan begrijpen hoe die tijd voor een ieder die daar geweest is,moet zijn geweest.Met vriendelijke groet, Jan

Van: Marcel Tromp

Hallo,

Ik zit al geruime tijd te zoeken op het internet naar de history van mijn grootvader.. hij is begonnen in indonesie bij bataljon friesland de 2e aat omdat hij na drie jaar niet kon vertrekken uit indonesie (ivm met zwangerschap van mijn grootmoeder) heeft hij daarna nog in diverse andere aat cie's (36 cie aat?) rondgereden als fourier volgens mij!?

Nu vind ik over het 2e aat al weinig informatie, en over de rest weet ik niet precies hoe en waar ik moet zoeken, omdat ik niet weet welke cie's hij nog meer heeft gezeten.

zijn naam was Jan Eitens uit Roden/ Peize en was geruime tijd gelegerd in salatiga en poerbolingo.

Als iemand wat weet dan hoor ik dat graag.

ps ik heb nog een viertal krantjes uit 1949, de koppeling drie stuks en een wapenbroeders
mocht hier belangstelling voor zijn ben ik bereid ze te kopieren o.i.d.

ik hoop wat te vinden en dank u bij voorbaat

M. Tromp Groningen

Van: Ben vd Heiden

Hallo allemaal,
Goed om telezen, teweinig mensen hebben het op schrift gezet of praten er over. Van de 7 dec. div.weet ik weinig af. Zelf ben ik al jaren bezig het verhaal van mijn vader, P.P.v.d. Heiden, te achterhalen en dat gaat best moeilijk. Hij zat bij de Kennemers, 2-4-RI, en is van uit Easthampstead (Engeland)op 31 dec. 1945 met de Alcantara naar Indonesiƫ vertrokken. Tot nog toe heb ik hem kunnen volgen tot na de 1ste pol.actie. Daarna tot 30 okt. 1948 is nog blanco.
Hij zelf, zoals zo velen heeft, er weinig of niets over verteld, maar we blijven zoeken. Jullie veel suc6 met de site en bedankt voor de link. Misschien tot horens of ziens.
grtjs Ben