Ontvangen reacties/vragen / Reactions

Ontvangen reacties drukken wij hieronder af. Mail uw reactie aan de


*********************
Hello,
Hello Chris and Erwin, Wow, on reading your diary I've learned more about what went on in Indonesia from you than from my father.
He like most, never spoke of it really. But we, his children, were always so curious.

I have a ton of photos if you need. Not sure if they are just a sort of yearbook that everyone received or if they were his collection.

His name is John Kooiman and he was part of that division along with his brother Henk Kooiman.

They both moved to Ontario, Canada in the early 1950's. While my father was Indonesia, he did come down with Malaria, was sent to the Medan Hospital and took time to recuperate.
It has been determined that while he was there, he contacted Hepatitis, which did not affect him at the time but was something he lived with until it prevented his liver from functioning at the age of 67. He died in 1993 when I was in my last year of University.
A great person that we miss dearly. His brother Henk is still alive and well living just outside of Toronto.
I would love to hear from anyone who may of known either of these brothers.

Many of our pictures show 3 men, my dad, his brother and another friend?

Thanks for the wonderful site! A very good read for my family!


*********************
Ik ben een zoektocht begonnen naar mijn vader sinds dat ik de documentaire oorlogsliefde kinderen heb gezien ben gaan googlen en heb zo jullie side gezien.

Zoek niet naar een nederlander maar naar een engelsman .
Zijn naam is Thomas Patrick Kennedy roepnaam tommy.

Hij was in Djakarta in 1946 hij werkte voor de navy .
Toen hij een relatie had met mijn moeder in 1946 was hij ongeveer 18 jaar oud.
Heb wel foto's van hem maar weet weinig over hem volgens mijn moeder wist hij dat ze zwanger was maar hij werd overgeplaats nooit meer wat van hem gehoord

Hij kwam heel veel bij mijn moeder die toen woonde op de djalan pasurian.

Ik ben geboren in 1947 uit die relatie misschien zijn er mensen die mij kunnen helpen astublieft.

Mijn dochter heeft zelf een oproep gedaan op een engelse side en daar zijn we ook mee bezig ze heeft er wel reactie op gekregen.
Hij is voor het laatst gezien in het rafles hotel in singapore door toen een kennis van mijn moeder.
Mijn moeder noemde hij baby ze heet babs voor vrienden.Achternaam Wessels-Beljaars

Misschien is hij er niet meer maar heeft hij kinderen ik wil zo graag mijn roots weten.

Hopende dat U mij kan helpen of andere mensen die misschien hem hebben gekend in indonesie

Vriendelijke groeten

*********************

Gezocht: penning wegens verdienste Indonesie
Mijn vader heeft van 1946 tm 1949 gedient in Indonesie bij de 7 december devisie. Hij heeft hiervoor een penning gekregen voor die tijd in Indonesie.
In de loop der jaren is die penning verloren gegaan. Ikzelf heb gedient bij het korps commando troepen en hecht grote waarde aan deze Penning.
Wie kan mij daaraan helpen het hoeft niet voor niets.
afz. J vd Berg 06-51353807

*********************
Hierbij een foto van 2-41 RVA, genomen in Batudjadjar in de buurt van Bandung, omstreeksjuni 1950, vlak voor vertrek naar Holland.
M.vr.Gr.
M.J. Los.


*********************
Bladmuziek gezocht:
Geachte heer,
Mijn schoonvader zingt in een veteranenkoor te Groningen. O.a. zingen zij het lied van de Divisie 7 December. Hun begeleidend muzikant mist echter de bladmuziek daarvan. Weet u hoe we daaraan kunnen komen? Dit geldt ook voor het lied 'Madelein'.
Bij voorbaat dank.
C.Th. de Ruijter
Graaf Florisweg 111a
2805 AJ Gouda

**********************
D66 wil het nog steeds niet begrijpen!

In 1994 vond toenmalig minister van buitenlandse zaken van Mierlo het noodzakelijk om deserteur Poncke Princen een visum voor Nederland te geven. 99,9% van alle Indië veteranen stonden op hun achterste benen. En terecht! Princen was niet alleen overloper, maar schoot ook op z’n voormalige Nederlandse kameraden.
Zelfs in Nederlands Militaire uniform heeft hij geschoten op zijn Nederlandse collega’s. En dan hebben we nu, 11 jaar later kamerlid Bakker van D66 die klaarblijkelijk zelf geen vader heeft gehad die in toenmalig Nederlands Indië heeft gediend en die met zijn uitspraken niet alleen de kinderen van veteranen een slecht humeur bezorgd, maar zeker de nu nog levende generatie soldaten.
Jarenlang is dit stukje Vaderlandse geschiedenis weggemoffeld, en nu, als velen niet meer onder ons zijn, durft men uitspraken te doen.
Met het dienstweigeraars verhaal heb ik minder problemen, maar deserteurs te rehabiliteren? Je bent niet goed bij je hoofd!
Erwin Fillet – Haarlem

*******************
Hallo Erwin,

Je hebt het verhaal van je vader mooi neergezet.Dat heeft hij verdiend. Proficiat.
Hij heeft het goed en realistisch beschreven.
Zelf heb ik ook een verhaal over die tijd beschreven: "Mijn militaire diensttijd."
Ook over mijn jeugd. Misschien vind je dat ook wel leuk, dat kan je in mijn Gastenboek melden.

Dus klikken op de plaatjes. 
Groeten, Wim Balijon

*******************
Wilma Schuring:
Ik heb een broer die in de 7 december divisie was
Hij is 5 jaar geleden gestorven zijn naam was Nico van der Zouwen ik was nog maar een kind toen hij weg ging in sept 1946 en hij kwam terug in 1949
very interresting story from Chris Fillet. I never heard Nico talk about his time their much.
Wilma Schuring

*******************
Webmaster:
Sinds de opening van deze site zijn wij bezig geweest om Theo Kramer te vinden. Inmiddels hebben wij bericht ontvangen dat hij in april 2005 overleden is.

******************
Maap Los:
Hierbij een foto, welke is genomen in Soekamandi (West-Java).
Als seiner-chauffeur bij 2-41 RVA werd ik in 1948 ingezet  bij 1-6 RVA in verband met de vele uitvallers onder meer bij de chauffeurs
m.vr. gr.


******************
Frank van Doorn, Canada

Well done, boys!
My father was with this unit as well. Funny how we learn so much so late in our lives, I am 49 now and my father is 84.   I can understand that Dad didn't want to talk about what he did in the war and in Indonesia, but I have always been very curious. I have left him alone on this subject although I know he is writing his memoirs and I am sure I will find out more later.   Thank you for having this website for both him and me.

***************************************************
J van Toor, Hoorn
Beste Erwin,
allereerst wil ik mijn bewondering uitspreken voor het goeie werk wat je doet op onder andere internationaal nivo.
Je kent mij niet , ook al hebben wij elkaar eens vluchtig gegroet toen je met je pak uit de stomerij kwam en hoogelijk verbaasd op mijn begroeting reageerde!!

Dus even voorstellen; mijn naam is Jan van Toor geboren in IJmuiden, maar sinds 1985 woonachtig in Hoorn, en in de verte familie van de twee beroemdste clowns van Nederland.....

Met interesse las ik het verhaal van jou pa gedurende zijn diensttijd in NOI, hierbij vielen mij twee dingen op, als eerste;
Vorig jaar tijdens een reis door Java had ik een gids van 72 jaar oud welke perfect nederlands sprak, hij was een gepensioneerd luitenant van de Indonesische Marine en vertelde mij dat zijn vader na de 2de wereldoorlog overgestapt was van het KNIL naar het TNI en daar een hoge positie had bekleed, zijn naam was Kawilarang ,het is best mogelijk dat dit dezelfde persoon is als waar jou vader het in zijn memoires over heeft!!

Ten tweede het verhaal van de steen in het voorhoofd van de militair welke zijn verplichtingen niet nakwam, dit is mij niet onbekend omreden dat ik zelf met een javaanse vrouw getrouwd ben en 5 jaar deel uit maakte van een javaanse dorpsgemeenschap waarin dat soort dingen veelvuldig voorkwamen en waar ik dingen gezien heb welke aan het ongeloofelijke grensde, hoe het ook zij naast jou artistieke prestatie kan je met trots zeggen dat je een uniek document neer hebt gezet ter nagedachtenis van ja Vader.

Ga door met het goede werk en veel geluk en gezondheid toegewenst voor jou en je naasten,

Vriendelijke groet Jan van Toor

**************************************

Wie heeft mijn vader, Tjeerd Zijlstra uit Driesum, gekend?

Op 18 oktober 1946 is hij als OVW'er met de MS Indrapoera naar Indië vertrokken; hij was korporaal bij het 3-2e Regiment Infanterie van de 7 December Divisie. In elk geval tot augustus 1947 heeft hij op West-Java gediend;

waarschijnlijk ergens rond die tijd heeft hij een bevel geweigerd en is vervolgens overgeplaatst naar de 4e Compagnie, Subsistenten Bataljon der Koninklijke Landmacht te Batavia. Uiteindelijk is hij op 24 september 1948 op de boot terug naar Nederland, de SS Groote Beer, gezet. Graag

wil ik het verhaal van mijn vader, die enkele jaren geleden is overleden, reconstrueren. Heeft u hem gekend, of heeft u in hetzelfde regiment gediend, dan zou ik daar graag meer over willen weten.

Enkele namen die voorkomen in zijn Indië-fotoalbum zijn Jan de Kok misschien was hij de kok en heette hij Jan Schippers), Rikus en Willie, Joop Huygen, majoor Fransen, vaandrig Schaap, Piet Verzwam, luitenant Sinke, majoor De Jong en luitenant Brandt. Mocht u mij verder kunnen helpen, dan zou ik dat zeer op prijs stellen.

Met vriendelijke groet,
Baukje Zijlstra

**************************************van: J.G.J. Steerneman
Ook mijn vader zat bij de 7 december divisie. Onlangs heb ik hem gevraagd mij het een en ander te vertellen omdat hij er ongevraagd nooit over sprak.Hij is op 23-09-1946 vertrokken uit Nederland met de ss Ruys en op 23-10-1946 in Batavia aangekomen.In december 1949 is hij terug naar Nederland gevaren op de Volendam.Mijn moeder is ook daar geweest van juni 1948 tot juni 1950.Hij noemde in zijn verhaal de namen Jan Verbiezen en Taats van Amerongen.Hij heeft een tijd in Buitenzorg gezeten in de pastorie aan de Barteljorisweg.Als iemand de namen iets zegt of de plaats waar mijn vader is geweest, zou ik dat graag horen.Mijn vader is nu 89 en nog goed gezond van lichaam en geest en heeft me veel verteld over die tijd. Ik heb altijd gedacht dat mijn ouders niet over die tijd wilde praten,maar nu blijkt het tegendeel. Ik wil graag nog veel meer weten.
ps.geweldige site en dank aan hen voor de ingezonden verhalen, waardoor ik een beetje meer kan begrijpen hoe die tijd voor een ieder die daar geweest is,moet zijn geweest.Met vriendelijke groet, Jan

**************************************

Van: Marcel Tromp
Hallo,
Ik zit al geruime tijd te zoeken op het internet naar de history van mijn grootvader.. hij is begonnen in indonesie bij bataljon friesland de 2e aat omdat hij na drie jaar niet kon vertrekken uit indonesie (ivm met zwangerschap van mijn grootmoeder) heeft hij daarna nog in diverse andere aat cie's (36 cie aat?) rondgereden als fourier volgens mij!?

Nu vind ik over het 2e aat al weinig informatie, en over de rest weet ik niet precies hoe en waar ik moet zoeken, omdat ik niet weet welke cie's hij nog meer heeft gezeten.

zijn naam was Jan Eitens uit Roden/ Peize en was geruime tijd gelegerd in salatiga en poerbolingo.

Als iemand wat weet dan hoor ik dat graag.

ps ik heb nog een viertal krantjes uit 1949, de koppeling drie stuks en een wapenbroeders
mocht hier belangstelling voor zijn ben ik bereid ze te kopieren o.i.d.

ik hoop wat te vinden en dank u bij voorbaat

M. Tromp Groningen

**************************************

Van: Ben vd Heiden
Hallo allemaal,
Goed om telezen, teweinig mensen hebben het op schrift gezet of praten er over. Van de 7 dec. div.weet ik weinig af. Zelf ben ik al jaren bezig het verhaal van mijn vader, P.P.v.d. Heiden, te achterhalen en dat gaat best moeilijk. Hij zat bij de Kennemers, 2-4-RI, en is van uit Easthampstead (Engeland)op 31 dec. 1945 met de Alcantara naar Indonesië vertrokken. Tot nog toe heb ik hem kunnen volgen tot na de 1ste pol.actie. Daarna tot 30 okt. 1948 is nog blanco.
Hij zelf, zoals zo velen heeft, er weinig of niets over verteld, maar we blijven zoeken. Jullie veel suc6 met de site en bedankt voor de link. Misschien tot horens of ziens.
grtjs Ben
**************************************